De Frijtinker

Muziektheater op locatie

De Frijtinker gaat over Gearte de herbergierster en Tesfalem. Aan de toog van de stadsherberg raakt vluchteling Tesfalem in de ban van Gearte. In haar herkent hij de vrijheid en de eigenheid die hem in zijn eigen land ontnomen werden. Gearte neemt hem en het publiek mee op een omgang langs de kerken van IJlst. Terwijl ze vertelt, komt de geschiedenis van de stad tot leven. In een setting van theater, dans en muziek ontmoeten ze een doopsgezinde martelares, een charismatische predikant en een diepgelovige fabrikant, stuk voor stuk mensen die staan voor hun principes. Vrijdenkers. Ondertussen ontregelen duiveltjes de voorstelling en komt het tot hilarische spraakverwarringen. Met Sint-Mauritius, de schutspatroon van IJlst, voelt Tesfalem een diepe verwantschap. Hij vereenzelvigt zich met de zwarte heilige, maar wil niet net als hij, sterven voor zijn overtuigingen. Bestaat de vrijheid die hij zoekt alleen aan de goddeloze toog van de herberg? Daar kan iedereen zichzelf zijn. Vrij.

Voor IJlsters door IJlsters

Ook dit jaar doen verschillende IJlsters mee aan de productie. De theater- en zanglessen zijn inmiddels begonnen. Wil je je aanmelden als vrijwilliger voor het theaterstuk? Stuur dan een mailtje naar info@muziektheaterijlst.nl.

Meer informatie

Houd het Kypmantsje en de website www.muziektheaterijlst.nl in de gaten voor nadere informatie over het stuk en de kaartverkoop.