Loading...
De Wylde Boerinne 2018-03-08T17:16:33+00:00

De Wylde Boerinne

Muziektheater

Naar de gelijknamige novelle
van Teatse Eeltsje Holtrop

Een leven lang voeren ze een bittere oorlog. Zij is boerin en weduwe. Haar vent is bij het modderrijden in het land om het leven gekomen. Een jong en wild paard, de jonge kerel schoot voorover met z’n hoofd in het slijkerige water. Hij is boer, klein van stuk, maar machtig en rijk. Zij zegt “nee” als hij haar ten huwelijk vraagt en vanaf dat moment leveren ze strijd. Hij zet alles in wat hij maar heeft, van predikanten tot veldwachters. Maar zij gaat niet ten onder. Zelfs niet als hij haar het recht van overpad ontneemt. En zij, ze móet over zijn land om in Ijlst te komen. Ze geeft niet op!

Teatse Eeltsje Holtrop schreef de dramatische kwelling tot een novelle die de kracht van vrouwen, het verdriet van strijd en de schoonheid van het Friese landschap tot leven wekt. In zijn tekst laat hij een gemeenschap zien, goed van wil maar soms onmachtig om rechtvaardig te zijn. Er zit venijn in elke zin, en liefde over het hele verhaal.

Speeldata: 11-12-13-18-19-20 oktober

Schrijver Dick van den Heuvel en regisseur Ypy Zysling maken van “De Wylde Boerinne” een spektakel in het Friese landschap waarin niet alleen het intieme drama van de strijd tussen die ene vrouw en die vreemde man een rol speelt maar ook het uitbundige en meeslepende leven van de Friese gemeenschap in de eerste jaren van de vorige eeuw getekend wordt. Met een groot ensemble aan rollen, met levende muziek en een mise-en-scene waarin theater en landschap met elkaar een verbond aangaan.

Meer informatie

Houd de website www.muziektheaterijlst.nl in de gaten voor nadere informatie over het stuk en de kaartverkoop. Of schrijf u in voor de nieuwsbrief.