Acteurs en actrices gezocht voor “De Wylde Boerinne”

Dit belooft hét theaterspektakel van het najaar te worden. Straks zal in de omstreken van IJlst een indrukwekkende locatie-voorstelling worden gemaakt naar de novelle “De Wylde Boerinne” van T.E. Holtrop. Tientallen acteurs, meer dan honderd figuranten, muzikanten, dansers zullen te zien zijn op de landerijen van IJlst, in een voorstelling die wordt geschreven door Dick van den Heuvel die eerder dit jaar de Musical Award won voor zijn script van “Was getekend, Annie MG Schmidt”. De muziek is van Sytse Boersma en de voorstelling wordt gemaakt door Ypy Zysling.

“De Wylde Boerinne” is het meeslepende verhaal van de vete tussen de weduwe Broersma en de grootgrondbezitter Lammers waarin langzaam maar zeker de hele stad gemeenschap in wordt meegezogen. De voorstelling wordt een muzikaal epos waarin talloze karakters voor de keuze worden gesteld: wat telt zwaarder… het eigenbelang of dat van de stad? Dat alles wordt vormgegeven in dramatische scenes, ondersteund met aanstekelijke muziek en bewegingspel.

Voor dit project zijn we op zoek naar enthousiaste acteurs en actrices, zowel professioneel als amateur. Spelervaring is een absolute vereiste. Wel zoeken we spelers in alle leeftijdscategorieën. “De Wylde Boerinne” wordt een muziektheaterspektakel en daarom is het ook nodig dat de acteurs en actrices over de nodige zangkwaliteiten kunnen beschikken.

De audities vinden plaats op zaterdag 10 maart 2018 in Stadsherberg Het Wapen van IJlst. Na aanmelding krijg je een dialoog toegestuurd en we vragen je tijdens de auditie een zelfgekozen lied te presenteren. Aanmelden kan via dewyldeboerinne@muziektheaterijlst.nl

2018-07-12T10:23:45+00:00