Bijzondere hoofdrol voor Joop Wittermans in ‘De Wylde Boerinne’ van Muziektheater IJlst.

Een verheugde Ypy Zysling (regisseur) maakte vandaag officieel bekend dat Joop Wittermans (De koning van het grasland, Stormruiter) de verteller is van De Wylde Boerinne en hiermee een belangrijke rol in dit theaterspektakel vervult. “Er gebeurt veel in dit stuk en ook het landschap zal met een bijzondere vormgeving een deel van het verhaal vertellen. Joop Wittermans als de verteller is de gids die het publiek hierin meeneemt; door het verhaal, de beelden en de emoties. Hij verbindt het publiek en ons tijdsbeeld met het leven van toen. Ik ben blij dat hij ‘ja’ heeft gezegd tegen deze rol.”

Op 11 oktober gaat De Wylde Boerinne in IJlst in première en de voorbereidingen zijn in volle gang. Omdat het landschap een enorme transformatie door gaat, kostuums, licht en geluid een grote rol spelen, is de gehele cast en crew vol enthousiasme aan het werk om deze productie vorm te geven. “Bijzonder om te ervaren hoe de acteurs, zangers, dansers, technische crew en alle anderen ook nu weer in een prachtige gezamenlijkheid er zoiets moois van willen maken. We zijn nu bijna compleet en ik ben enorm trots op dit fantastische betrokken en professionele team.”

Het belooft een bijzonder voorstelling te worden waarin dit waargebeurde drama op het daadwerkelijke plaats delict opnieuw het leven ziet.

Praktische informatie
De Wylde Boerinne wordt gespeeld op een unieke locatie aan de Sudergowei in IJlst. In de weilanden zal het boerenleven van 1850-1900 in woord en beeld vorm krijgen. Theatrale effecten en moderne vormgeving verbinden het verhaal met de 21e eeuw.
De voorstelling De Wylde Boerinne is onderdeel van IJlst 750 en LF2018 en is te beleven op:

11, 12, 13 18, 19 en 20 oktober 2018. Er is een beperkt aantal kaarten te verkrijgen, te bestellen via de website van Muziektheater IJlst www.muziektheaterijlst.nl

2018-07-12T17:35:42+00:00