Cast bijna rond voor “De Wylde Boerinne”; tweede auditieronde op 7 april

Het was een goedbezochte auditie, 10 maart in ‘het Wapen van IJlst’. Vele acteurs en actrices, zangers en zangeressen lieten hun enthousiasme en hun kunnen zien. Wij hebben verrassend goede al kunnen casten. Maar wij zoeken nog jongens van rond de 13 jaar en jonge mannen tussen de 18 en 25 jaar die kunnen zingen en acteren. Daarom houden wij een tweede auditieronde op zaterdag 7 april in café-restaurant ‘het Wapen van IJlst’. Dus meld je aan via dewyldeboerinne@muziektheaterijlst.nl Na aanmelding krijg je een dialoog toegestuurd en we vragen je tijdens de auditie een zelfgekozen lied te presenteren.

‘De Wylde Boerinne’ belooft hét theaterspektakel van het najaar te worden. Dan zal in IJlst een indrukwekkende locatievoorstelling worden gemaakt naar de novelle “De Wylde Boerinne” van T.E. Holtrop. Tientallen acteurs, meer dan honderd figuranten, muzikanten, dansers zullen meedoen aan de voorstelling die is geschreven door Dick van den Heuvel. Hij won dit jaar de Musical Award voor zijn script van “Was getekend, Annie MG Schmidt”. De muziek is van Sytse Boersma en de voorstelling wordt geproduceerd en geregisseerd door Ypy Zysling.

“De Wylde Boerinne” is het meeslepende verhaal van de vete tussen de weduwe Broersma en de grootgrondbezitter Lammers waar uiteindelijk de IJlster bevolking in mee wordt gezogen. De voorstelling is een muzikaal epos waarin talloze karakters voor de keuze worden gesteld: wat telt zwaarder: het eigenbelang of dat van de stad? Dat alles in een decor van dramatische scènes, ondersteund met aanstekelijke muziek en bewegingspel.

2018-07-12T10:23:03+00:00