Cast en Crew muziektheaterproductie De Wylde Boerinne bekend

Op woensdag 16 mei jl. heeft regisseur Ypy Zysling de (hoofdrol)spelers in de nieuwe muziektheaterproductie ‘De Wylde Boerinne’ bekend gemaakt. Thijs Meester speelt de rol van boer Lammers en Sijmen mc Donald speelt de rol van de jonge boer Broersma. Titia Huisman en Renske de Boer de rol van De Wylde Boerinne. 
Samen gaan zij met een grote groep acteurs, zangers, dansers, koperblazers, muziekband en veestapel, een muziektheaterspektakel maken in de weilanden van IJlst, waar ooit boer Lammers de jacht opende op frou Broersma. Het verhaal is gebaseerd op de novelle van T.E. Holtrop (1865-1925).


Het verhaal
Zij is een jonge boerin, trots, mooi en weduwe, Hij is boer, klein van stuk, maar machtig en rijk. Samen kunnen ze de grootste boeren van de Greidhoeke worden. Zij zegt “nee” als hij haar ten huwelijk vraagt en vanaf dat moment leveren ze strijd. Hij zet alles in wat hij maar kan: van predikanten tot rechters. Zij voelt zich opgejaagd als een stuk wild. Als hij haar het recht van overpad ontneemt verschanst ze zich op haar boerderij. En woede neemt bezit van haar tot de dood er op volgt.
De Wylde Boerinne is een meeslepende voorstelling over de kracht van vrouwen, het
verdriet van strijd en de schoonheid van het Friese landschap.

Voor Ypy Zysling (regie) en Sytse Broersma (muziek) is dit de vijfde productie voor Muziektheater IJlst. De voorstelling is geschreven door Dick van der Heuvel, die eerder dit jaar de musicalaward won voor zijn script van “Was getekend, Annie MG Schmidt”.

Locatie
De Wylde Boerinne wordt gespeeld op een unieke locatie aan de Sudergowei in IJlst. 
In de weilanden zal het boerenleven van 1850-1900 in woord en beeld vorm krijgen. Theatrale effecten en moderne vormgeving verbinden het verhaal met de 21e eeuw.


Speeldata
Donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober 2018
Donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 2018
Prijs: € 23,50, incl. koffie/thee

Ga naar kaartverkoop

2018-07-12T10:20:09+00:00