Loading...
Meer informatie 2018-04-06T14:02:42+00:00

Meer informatie

In de Wylde boerinne trekken de makers een parallel tussen de boer, de boerin en het Friese landschap van vroeger en nu. Een parallel in het verlangen naar meer en meer. Een verlangen naar groot, groter, groots!  Tot alles wat leeft voor altijd dood zal gaan.

De makers

Voor Ypy Zysling (regie) en Sytse Broersma (muziek) is dit de vijfde productie voor muziektheater IJlst. De voorstelling wordt geschreven door Dick van der Heuvel die eerder dit jaar de Musical Award won voor zijn script van ‘Was getekend, Annie M.G. Schmidt’. Samen gaan zij met een grote groep acteurs, zangers, dansers, koperblazers, band en veestapel, een muziektheaterspektakel maken op het kruispunt van de weilanden waar ooit boer Lammers de jacht opende op Frou Broersma.

Locatie

De Wylde Boerinne wordt gespeeld op een unieke locatie aan de Sudergowei in IJlst. In dit landschap waar de sloten nog kronkelend een uitweg vinden zal een speelplek verrijzen. In de weilanden zal het boerenleven van 1850-1900 in woord en beeld vorm krijgen. Theatrale effecten en moderne vormgeving verbinden het verhaal met de 21e eeuw.

Aanvang

Het terrein gaat open om 19.15 uur. In de boerderij van Van der Woude is er gelegenheid om vooraf een kopje koffie of thee te nuttigen. Aanvang van de voorstelling is 20.00 uur. Na aanvang is er geen gelegenheid meer om de voorstelling te bezoeken. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen in de boerderij.

Rolstoelen

Komt u in een rolstoel dan zijn er enkele plaatsen speciaal voor rolstoelgebruikers. Wilt u een voorstelling bezoeken, vraag dan van te voren via info@muziektheaterijlst.nl of er op de voorstellingsdatum van uw voorkeur plaatsen beschikbaar zijn.