Festivalgangers genieten van hippieklanken op Baltic Festival

Op zaterdag 15 juli kwamen ruim 500 festivalgangers naar de Iendrachtswei in IJlst om te genieten van de alom bekende hippiemuziek. Vinyl DJ Marcel, The Beatles Sessions, Little Daltons en de Baltic Blues band – inclusief de zangeressen Janneke Brakels en Dominique Rombouts en het koor van het muziektheater Baltic Blues uit 2016 – deden de bezoekers terugkeren naar de jaren ’60 en ’70.

Meer dan de helft van de bezoekers was verkleed. Van hippiepruiken, tot broeken met wijde pijpen en een officiële ‘pukkeltas’, alles kwam voorbij. De prijs voor de best verklede festivalganger ging naar Jacco van der Zee. Hij schitterde iedereen tegemoet in een gouden hippiepak en won een dinerbon, mogelijk gemaakt door Stadsherberg ‘Het Wapen van IJlst’.

Flowerpowerlandschap

Menig bezoeker was onder de indruk van de aankleding en stond bij binnenkomst even stil om de hippiesfeer binnen te laten dringen. De bloemen die vorig jaar werden gemaakt voor het muziektheater toverden het festivalterrein om in een waar flowerpower landschap. Ook de oude auto’s uit de jaren ’60 en ’70 zorgden voor het Woodstock tintje. Er werden veel herinneringen opgehaald aan de hippietijd, maar ook aan het muziektheaterspektakel van vorig jaar. Dé inspiratiebron voor het festival. Ook de hongerige festivalgangers kwamen niks tekort. De foodtrucks* met pizza, vegetarisch eten, snacks en ijs werden druk bezocht.

Tevreden met resultaat

Organisator Cees Zijsling is tevreden met het eindresultaat: “Geweldich dat ten earste sa’n protte minsken de skouders der ûnder setten ha yn de tarieiding. Sûnder frijwilligers wiene we nergens. Mar ék geweldich dat dêrnei sa’n protte minsken nei ús festivalterrein kamen om in moai feestje te fieren. At it oan my leit stean we hjir oer ien as twa jier wer”.

* Pizza Drive Sneek, Lewinski, De Koperen KeesIJsboerderij Margje 24 en Coffee Central Leeuwarden.

2017-11-14T10:38:51+00:00